Rödbetschips

Enkel och väldigt gott!
Rödbestchips
Det här behövs:

  • Rödbetor
  • Kryddor
  • Olja (oliv eller rapsolja)

Det blir ganska mycket chips av bara några få rödbetor. 4-6 betor blir lagom till 3-4 personer. Krydda efter egen smak. Min blandning med torkad persilja, vitlök, lök och salt passade jättebra, men bara salt blir säkert jättegott också.
Gör så här:
Börja med att skala dem
Skiva tunt. Använd en mandolin eller osthyvel för riktigt tunna skivor. Jag skar dem med kniv och därför blev de aningens tjockare, men det blev jättegott så det är bara att prova.
Fritera tills de börjar bubbla sig på ytan. Tar en liten stund, kanske runt 15 minuter.
Häll upp och låt torka på hushållspapper.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och häll över kryddning och ringla lite olivolja över.
Blanda så att olja och kryddor täcker alla skivor.
Ställ in i ugn på 100-150 grader en knapp timme. (jag körde in mina efter en rätt jag ugnsbakat så fick de åka snålskjuts på eftervärmen…)
Klart!
Förvaring: Lämpligt förvaring är i magen Cool
[do_widget id=text-35]

Ett svar på ”Rödbetschips”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *